MBVO

Leefdtijd: 60+
Heren / Dames

Voor wie?

Heren en dames vanaf 60 jaar. De lessen worden zo samengesteld dat iedereen in zijn of haar eigen tempo kan deelnemen.


Doel MeerBewegenVoorOuderen

De nadruk ligt op samen actief zijn, ieder met zijn eigen mogelijkheden. De lessen worden zo samengesteld dat iedereen in zijn of haar eigen tempo kan deelnemen. Want u bent nooit te oud om te bewegen. Wie zo lang mogelijk fit wil blijven, kan het beste zo veel mogelijk blijven bewegen. Iedereen die regelmatig aan lichaamsbeweging doet, voelt zich niet alleen fitter, maar houdt de conditie op peil of verbetert die. En een goede lichamelijke conditie zorgt ervoor dat u minder vatbaar bent voor verkoudheden en andere ongemakken. Uw spieren en gewrichten blijven soepel en uw botten langer sterk. U hoeft geen uitgesproken sportfiguur of fervent trimmer te zijn om aan de activiteiten van Meer Bewegen Voor Ouderen mee te doen.

Wat gebeurt er in zo’n les?
Er worden geen topprestaties van u verwacht. Het aanbod is vooral gericht op de recreatieve kant van het bewegen. Tijdens de lessen worden veel oefeningen gedaan(staand of zittend op een stoel) die een appèl doen op:

  • behoud van de beweeglijkheid
  • de coördinatie
  • alert zijn; reactie, anticiperen, geheugen
  • oriëntatie in de ruimte.

Soms worden de lessen met muziek ondersteund en er wordt veel gebruik gemaakt van klein materiaal. Belangrijk is ook het sociale karakter; na afloop is er gelegenheid om gezellig een kopje koffie met elkaar te drinken. (de kosten hiervan zijn voor eigen rekening).


Contributie per jaar

Het contributiebedrag per jaar kunt u hier vinden.


Lestijden en locaties

Maandag: 12:00 – 13:00
Vlokhovenseweg 101, Eindhoven


Inschrijven en Proeflessen

Proeflessen

Om de sfeer en groep te ervaren, is het mogelijk om twee gratis proeflessen te volgen. Neem een vriend of vriendin of je buurman mee.

Inschrijven

Inschrijven gaat het snelst via het inschrijfformulier. Natuurlijk is het ook mogelijk om dit telefonisch of per e-mail te doen.


Direct aanmelden voor een proefles