Lesaanbod

Turnen is een sport waarbij alle vormen van bewegen aan bod komen. Specifiek binnen de turnsport met materiaal, de toestellen. Deze vormen een geheel eigen uitdaging en bieden een groot scala aan oefeningen en varianten. Het doel is om in een veilige omgeving, plezier te beleven aan het verbeteren van motorische en fysiologische aspecten.

ETV Olympia is de grootste turnvereniging van Eindhoven met een rijk aanbod voor jong en oud. Onze leden stappen met vier jaar de Kleutergym binnen en met ruim zeventig jaar zijn ze nog actief in de ‘Meer Bewegen Voor Ouderen’ of senioren groep. De lessen worden verzorgd door kwalitatief goed opgeleid kader met een licentie op circa tien locaties in Eindhoven.

Lesaanbod

De leden kunnen zowel op recreatief niveau als op wedstrijdniveau hun sport beoefenen. Binnen de vereniging zijn verscheidene doelgroepen actief, zoals Freerunnen, Kleutergymnastiek, GALM groepen, jongensturnen en meer.

Gymnastiek

Klimmen, klauteren, springen, rollen, of spelen met de ballen, blokken of pitzakken. Dit kan allemaal tijdens de les van de kleutergym. De kinderen krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen.

De volgende groep sluit aan bij deze vorm:

Turnen

Turnen is een sport waarbij kracht, flexibiliteit, snelheid, coördinatie, balans en elegantie naar voren komen. Al deze eigenschappen zijn van groot belang in de sport.

De volgende groepen sluiten aan bij deze vorm:

Freerunnen

Freerunning is een spectaculaire sport waarbij je je zo snel mogelijk verplaatst over en met obstakels. Denk bijvoorbeeld aan muren, daken en railings, op grote hoogte of bijzondere locaties.

Door deze sport krijg je als freerunner het ultieme gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht. De obstakels die je tegenkomt worden uitdagingen en zo leer je steeds beter te freerunnen. Het is de bedoeling dat je met vloeiende bewegingen beheersing krijgt over het bewegen in je omgeving, dit kan door trucs en adembenemende salto’s. Dat maakt freerunnen zo gaaf!

Senioren Gym

In een gezellige sfeer in beweging blijven. De nadruk ligt op spiergroepen (schouders, buik, rug, enz.) die specifieke aandacht vereisen om u bewegingsvrij te voelen. Het motto is met inspanning zorgen voor ontspanning.

De volgende groepen sluiten aan bij deze vorm: